Kαταδίωξη των υπόπτων του μακελειού στο Charlie Hebdo – LIVE

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πυροβολισμούς και καταδίωξη των δύο υπόπτων για το μακελειό στο Charlie Hebdo στην περιοχή της Πικαρδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου έχουν επικεντρωθεί από χθες οι έρευνες των δυνάμεων ασφαλείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μακελάρηδες κρατούν ομήρους ,ενώ διεθνή πρακτορεία έκαναν αναφορές για 2 νεκρούς οι οποίες ωστόσο διαψεύσηθηκαν.

Η καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις εταιρείας της κωμόπολης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, βορειοανατολικά του Παρισιού, έπειτα από ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες με χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε εκείνα των καταζητούμενων υπόπτων της επίθεσης κατά του Charlie Hebdo, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Γαλλικές αρχές: «Σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δολοφόνων»

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

«Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο», δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι «οπλισμένοι και επικίνδυνοι».

 

Γαλλία-Ένας ο όμηρος

 

Ενας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί, ανακοίνωσε πηγή της αστυνομίας, σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

 

Νωρίτερα, σε άλλη πόλη της περιοχής, οι δύο ύποπτοι έκλεψαν αυτοκίνητο Peugeot 206. Η γυναίκα οδηγός του οχήματος αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

Παρακολουθήστε live εικόνα:

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές αρχές: «Σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δολοφόνων»

Ανησυχία και στη Ρώμη για τους τζιχαντιστές

Charlie Hebdo – Η σχέση των δραστών με την Αλ Κάιντα

Γαλλία-Ένας ο όμηρος

Παρίσι-Δεν επιβεβαιώνει για νεκρό ο εισαγγελέας

Δύο νεκροί από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες του Charlie Hebdo – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ