Μαλί-Ένοπλοι σκότωσαν τον δήμαρχο της πόλης Αντεραμπουκάν και τον γιο του

Νεκροί από τα πυρά ενόπλων έπεσαν εχθές ο δήμαρχος της πόλης Αντεραμπουκάν, στο βόρειο Μαλί καθώς και ο γιος του, σε μια σειρά επιθέσεων που υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη ασταθή κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής.

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο Αρουντεϊνί Αγκ Χαματού εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Μπαμακό. Ο γιος του Χαματού σκοτώθηκε και ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαινε τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους μεταξύ της περιοχής Μενάκα και της πόλης Αντεραμπουκάν την 1η Ιανουαρίου.

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τα εγκλήματα αυτά αλλά και να καταπολεμήσει κάθε μορφή τρομοκρατίας, για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας σε ολόκληρο το Μαλί», αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα αυτή, Ντέιβιντ Γκρέσλι, καταδίκασε έντονα τις βίαιες αυτές πράξεις.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις πράξεις βίας, ιδιαίτερα τις λεηλασίες και τις ομηρίες», δήλωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στις ειρηνευτικές συνομιλίες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός έως ότου ολοκληρωθεί ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών στο Αλγέρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ