Ποιες ήταν οι τελευταίες επιθυμίες της Νταϊάνα;

Η βρετανική κυβέρνηση ανέβασε στο Διαδίκτυο τα αρχεία διαθηκών της Αγγλίας και της Ουαλίας, τα οποία χρονολογούνται μέχρι το 1858. Πρόκειται για 41 εκατ. διαθήκες, ανάμεσά τους εκείνες του Καρόλου Ντίκενς, του Ουίνστον Τσόρτσιλ, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του Τζον Κέινς και του Αλαν Τιούρινγκ.

«Είναι μια εκπληκτική πηγή, όχι μόνο για τους γενεαλόγους, αλλά και για κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την κοινωνική ιστορία ή για διάσημα πρόσωπα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάιλες Βάρα.

Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε επιτρέπει στους ενδιαφερομένους να αποκτήσουν ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιλεγμένης διαθήκης μέσα σε διάστημα 10 ημερών, έναντι 10 λιρών (12,75 ευρώ). Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμο του εκλιπόντος και την ημερομηνία θανάτου.

Τα αρχεία αυτά, τα οποία ήταν ανέκαθεν δημόσια, αλλά δεν ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, μπορούν να χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες γενεαλόγους, αλλά και από όποιον έχει περιέργεια να ανακαλύψει την τελευταία βούληση κάποιου διάσημου.

Οι «περίεργοι» θα μπορέσουν έτσι να διαβάσουν πώς ο Ντίκενς είχε ζητήσει να ενταφιαστεί χωρίς πολυτέλειες και ιδιωτικά, πώς ο οικονομολόγος Τζον Κέινς επιθυμούσε να καταστραφούν οι περισσότερες από τις σημειώσεις και τα χειρόγραφά του που δεν είχαν δημοσιευθεί ή ακόμη πώς ο μαθηματικός Αλαν Τιούρινγκ μοίρασε εξίσου τα υπάρχοντά του ανάμεσα σε μια ομάδα συναδέλφων και τη μητέρα του.

 

 

ΠΗΓΗ: www.sansimera.gr

 

Διαβάστε επίσης

«O εραστής της Νταϊάνα είναι ο πραγματικός πατέρας του Πρίγκιπα Χάρι»

“Κάποιες φορές δεν είμαι και τόσο πρίγκιπας”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ