Συναγερμός στο Χονγκ Κονγκ για τη γρίπη των πτηνών

Το Χονγκ Κονγκ αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη των πτηνών μετά την νοσοκομειακή νοσηλεία μιας γυναίκας σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν τις τοπικές αρχές.

Η 68χρονη ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή της από την πόλη Σεντζέν της νότιας Κίνας, όπου είχε καταναλώσει κοτόπουλο. Η γυναίκα που δεν είχε έρθει σε επαφή με ζωντανά πουλερικά είχε εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου από τις 19 Δεκεμβρίου, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Δέκα άνθρωποι, από τους οποίους τρεις πέθαναν, έχουν διαγνωστεί στο Χονγκ Κονγκ ως φορείς του ιού H7N9, ενός νέου στελέχους της γρίπης των πτηνών που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 170 ανθρώπων, μετά την εμφάνισή του το 2013.

Όλοι είχαν προσβληθεί από τον ιό στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με το κέντρο υγειονομικής προστασίας της πόλης.

Το Χονγκ Κονγκ έχει υιοθετήσει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τη γρίπη των πτηνών μετά την κρίση το 2003 που είχε προκαλέσει από το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) που έχει παρόμοια συμπτώματα με τη γρίπη των πτηνών. Η επιδημία είχε προσβάλει 1.800 κατοίκους στην πρώην βρετανική αποικία, για τους 299 από τους οποίους απέβη μοιραία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ