4 νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στη Λιβύη

Ο υπουργός Υγείας της αναγνωρισμένης κυβέρνησης στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από τη γρίπη των πτηνών ενώ διαβεβαίωσε ότι στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του ιού Έμπολα.

Ο Ρίντα αλ Αουκάλι δήλωσε ότι ένας ακόμη άνθρωπος πιθανολογείται πως έχει μολυνθεί από τον ιό και νοσηλεύεται στην ανατολική πόλη, Τομπρούκ.

Τα τρία θύματα καταγράφηκαν στην Τρίπολη και το τέταρτο στο Τομπρούκ, σημείωσε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίσει από ποιό στέλεχος της νόσου είχαν μολυνθεί.

Το Τομπρούκ βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου τουλάχιστον οκτώ άτομα πέθαναν φέτος από την γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τις αρχές υγείας στο Κάιρο.

Ο Αουκάλι είπε ότι αύριο θα επισκεφθεί το Τομπρούκ και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αίγυπτο προκειμένου να συναντηθεί με εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος παρακολουθεί στενά τα διάφορα στελέχη του ιού.

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Λιβύη εμφανίστηκε σε μία φάρμα πουλερικών τον Μάρτιο χωρίς, ωστόσο, να μεταδοθεί σε άνθρωπο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ