Απελευθέρωσαν τον 17χρονο όμηρο οι αντάρτες στην Παραγουάη

Οι αντάρτες της οργάνωσης Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης (EPP), η οποία συνδέεται, σύμφωνα με τις αρχές, με την οργάνωση FARC της Κολομβίας, απελευθέρωσε χθες έναν όμηρο 17 ετών απειλώντας παράλληλα ότι θα πυροβολεί όσους αγρότες καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ο Άρλαν Φικ, γιος ενός ζευγαριού Βραζιλιάνων εποίκων που έχουν εγκατασταθεί στη βορειοδυτική Παραγουάη, απελευθερώθηκε χθες το βράδυ, έπειτα από 267 ημέρες ομηρίας, στην επαρχία Κονσεψιόν, 500 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Καρτές.

«Η απελευθέρωση του νέου Άρλαν Φικ κατέστη εφικτή χάρη στο Θεό, στην Εκκλησία, στην πίεση των πολιτών και στον Τύπο», είπε ο Καρτές.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε απαχθεί στις 2 Απριλίου στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στην Κονσεψιόν, μετέφερε ένα μήνυμα του EPP, με το οποίο η ένοπλη οργάνωση απειλεί ότι εφεξής θα εκτελεί τους γεωργούς οι οποίοι καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

«Προσοχή, προσοχή: ο EPP απαγορεύει την καλλιέργεια (γενετικά τροποποιημένων ειδών) σόγιας, καλαμποκιού και άλλων προϊόντων (…) διότι είναι ιδιαίτερα τοξικά για την ανθρώπινη υγεία. Όποιος συλληφθεί να καλλιεργεί γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι θα τουφεκίζεται», απειλεί η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Ο Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης, ο οποίος ευθύνεται για 37 θανάτους αφότου άρχισε η δράση του το 2007, συνεχίζει να κρατάει όμηρο τον υπαξιωματικό της αστυνομίας, Εδέλιο Μορίνιο, ο οποίος είχε απαχθεί τον Σεπτέμβριο.

«Δεν μου είπαν εάν και αυτός θα απελευθερωθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νεαρός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μου φέρθηκαν καλά. Μου έδιναν άφθονο νερό και τροφή», είπε ο Φικ, ο οποίος τόνισε πως νιώθει ότι «γεννήθηκε για δεύτερη φορά» με την απελευθέρωσή του.

Οι αρχές της Παραγουάης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στον EPP και στην οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στη Μπογκοτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ