Νέο ΒΙΝΤΕΟ με την επιχείρηση των αστυνομικών στο Σίδνεϋ –

Ένα νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις εισβάλλουν στο καφέ που είχε καταλάβει ο ένοπλος και λήγουν την ομηρία των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Tόνι Αμποτ, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη επίσημης έρευνας για την ομηρία στο καφέ του Σίδνεϋ, τονίζοντας ότι θα εργαστεί ακατάπαυστα προκειμένου οι συμπατριώτες του να είναι ασφαλείς.

“Δεν θα σταματήσω όσο δεν θα είμαι σίγουρος ότι θα είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς”, δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της έναρξης της έρευνας για την ομηρεία στο καφέ του Σίδνεϋ, η οποία τερματίστηκε ύστερα από 16 ώρες πολιορκίας από επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας, με τον θάνατο δύο ομήρων και του 50χρονου δράστη ιρανικής καταγωγής.

Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια στους λόγους για τους οποίους ο δράστης της ομηρείας 17 ανθρώπων μέσα στο καφέ, πρόσωπο με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και εξτρεμισμού, δεν παρακολουθείτο από τις αρχές, ενώ η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Εν τω μεταξύ, η συνοικία Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία του κέντρου της πόλης, δεν είναι πλέον αποκλεισμένη από τις δυνάμεις της τάξεις, όπως ήταν στη διάρκεια της ομηρείας στο καφέ. Ωστόσο το επίπεδο ασφαλείας έχει ενισχυθεί στο Σίδνεϋ, όπου εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους.

 

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: BBC

 

Διαβάστε επίσης

Ελληνίδα η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στο Σίδνεϋ – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Τα βίντεο των ομήρων του τζιχαντιστή στο Σίδνεϋ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ