Στις κάλπες οι Ιάπωνες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές – ΦΩΤΟ

Εκατομμύρια Ιάπωνες ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για τη διαδικασία των πρόωρων εκλογών που ζήτησε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ώστε να ενισχύσει τη στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί τοπική ώρα ( τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και σε αυτήν οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα 475 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο συνασπισμός του Άμπε είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, αν και η δημοτικότητά του απερχόμενου Ιάπωνα πρωθυπουργού έχει πτωτική πορεία. Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο σχηματισμός του Σίνζο Άμπε μπορεί να κερδίσει ακόμη και 300 έδρες από τις 475 έδρες της Κάτω Βουλής, που αν το καταφέρει θα είναι η μεγαλύτερη εκλογική νίκη ενός κόμματος ή σχηματισμού τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Ο Άμπε εξελέγη το 2012 και προσπάθησε να αναζωογονήσει την οικονομία με την αύξηση των δημόσιων δαπανών και την απόφασή του να τυπώσει περισσότερο χρήμα. Μετά από μια αρχική έκρηξη της ανάπτυξης της Ιαπωνίας η οικονομία υποχώρησε και πάλι σε ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, ο ‘Άμπε επέμεινε ότι η πολιτική του, που είναι γνωστή ως «Abenomics», μπορεί να φέρει την Ιαπωνία και πάλι στο παγκόσμιο οικονομικό προσκήνιο. «Υπόσχομαι να κάνω Ιαπωνία μια χώρα που μπορεί να λάμψει και πάλι στο επίκεντρο του κόσμου», είπε σε πρόσφατη ομιλία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ