Νότια Κορέα-Τον έβαλε να γονατίσει για τα φιστίκια

Ο επικεφαλής του προσωπικού καμπίνας, που εκδιώχθηκε από μια πτήση της Korean Air Lines έπειτα από μια αντιπαράθεση που είχε με στέλεχος της εταιρείας η οποία εξοργίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο της σέρβιραν φιστίκια, δήλωσε ότι τον προσέβαλαν και τον ανάγκασαν να γονατίσει για να της ζητήσει συγγνώμη.

Στην υπόθεση αυτή που έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης στη Νότια Κορέα σχετικά με την αντίδραση της Χέδερ Τσο, κόρης του προέδρου της Korean Air Lines και επικεφαλής των υπηρεσιών καμπίνας, η οποία επέπληξε τον επικεφαλής του προσωπικού καμπίνας και μία αεροσυνοδό επειδή της έφεραν φιστίκια σε μια σακούλα και όχι σε πιάτο.

«Σε μια κατάσταση, στην οποία είπε “Επικοινωνήστε τώρα για να σταματήσετε το αεροπλάνο. Δεν θα επιτρέψω να απογειωθεί το αεροπλάνο”, δεν τόλμησα να φέρω αντιρρήσεις σε εκείνη, την κόρη του ιδιοκτήτη», δήλωσε ο Παρκ Τσανγκ-γιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο KBS, σπάζοντας την σιωπή του έπειτα από ημέρες.

Ο πιλότος επανέφερε το αεροπλάνο στην πύλη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης για να κατέβει από αυτό ο Παρκ. Η πτήση έφτασε στο Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

Η Χέδερ Τσο είναι η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου της εταιρείας Τσο Γιναγκ-χο. Δύο άλλα αδέλφια της οποίας κατέχουν επίσης υψηλόβαθμες θέσεις στην Korean Air Lines.

Ο Παρκ δήλωσε ότι η Τσο τον έβρισε, χτύπησε το χέρι του με έναν φάκελο αρκετές φορές και τον έδειξε με το δάχτυλό της όταν γονάτισε για να της ζητήσει συγγνώμη.

Το συμβάν, που έγινε γνωστό τη Δευτέρα, έχει προκαλέσει οργή αλλά και ιλαρότητα στη Νότια Κορέα, στην οικονομία της οποίας κυριαρχούν ισχυρές εταιρείες-κολοσσοί που ανήκουν σε οικογένειες.

Η Τσο αποπέμφθηκε από τη θέση της στην Korean Air Lines, ενώ κυβέρνηση και εισαγγελείς ερευνούν για να καθορίσουν αν με τη στάση της παραβίασε τους κανόνες της αεροπλοΐας.

Η ίδια υποκλίθηκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη χθες Παρασκευή προτού απαντήσει στις ερωτήσεις του υπουργείου Μεταφορών. Η Τσο, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή της στο υπουργείο, αρνήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες του Παρκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ