Bloomberg: «Η ημέρα της κρίσης» ξανά για την Ελλάδα

Τη στιγμή που η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα βυθίζει τις αγορές ομολόγων και μετοχών, η απειλή της χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αναφέρει σε άρθρο του στο Bloomberg o Τζέριμς Νόγκερ. «Τα σημερινά σενάρια είναι παράξενα παρόμοια με τα εφιαλτικά σενάρια του 2010 και 2011» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

Η Ελλάδα την περίοδο εκείνη σώθηκε από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που πρόσφεραν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ακόμη και η απρόθυμη Γερμανία. Σήμερα όμως το πολιτικό τέλμα στη χώρα προκαλεί νέο γύρο κερδοσκοπίας. Μάλλον η «Ημέρα της Κρίσης» έφτασε για την Ελλάδα, αναφέρει το άρθρο.

Τα χειρότερα σενάρια εξέλιξης της πολιτικής αβεβαιότητας που μπορεί να φέρει στην εξουσία τους πολέμιους του μνημονίου επαναφέρει στο προσκήνιο τη βασική ερώτηση «η Ελλάδα μένει ή φεύγει από το ευρώ». Ο Πίτερ Φίσερ, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και τώρα ανώτερος διευθυντής της BlackRock Investment Institute σημειώνει στο Bloomberg: «Η Ευρώπη δεν είναι έξω από το… δάσος ακόμη. Θα χρειαστεί πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να δημιουργήσει μια πραγματική νομισματική ένωση».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ