Αναγκαστική προσγείωση για τρία αεροσκάφη της Qantas

Αναγκαστική προσγείωση για τρία αεροσκάφη της Qantas

Τρία αεροσκάφη της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας Qantas υποχρεώθηκαν να κάνουν αναγκαστικές προσγειώσεις μέσα σε ένα 24ωρο για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα όταν ένα αεροσκάφος τύπου Α380 που θα έκανε την πτήση Σίδνεϊ-Ντάλας προσγειώθηκε λόγω προβλήματος στο air condition.

Ένα άλλο αεροσκάφος Α380 που το αντικατέστησε υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη βάση του «για την άνεση των επιβατών» μετά από πτήση τεσσάρων ωρών όταν παρουσιάστηκαν μια σειρά προβλημάτων στις τουαλέτες, τα καθίσματα και στο σύστημα ψυχαγωγίας. Στην τρίτη περίπτωση, αεροσκάφος που έκανε την πτήση Πέρθη-Καράρα υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη βάση του λόγω έντονης δυσοσμίας.

«Αυτά συμβαίνουν συνεχώς. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο» σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Qantas, ‘Αλαν Τζόις. Ορισμένοι συνδικαλιστές αποδίδουν τα προβλήματα όμως στη μείωση του προσωπικού της εταιρείας και στο γεγονός ότι η συντήρηση των αεροσκαφών γίνεται σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό.

Πάντως οι μετοχές της Qantas παρουσίασαν αύξηση 14%, τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι φέτος αναμένει να παρουσιάσει κέρδη 300 έως 350 εκατ. δολάρια κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες έναντι παθητικού 252 εκατ.δολαρίων που παρουσίασε πέρσι.

Ο κ. Τζόις είπε ότι η εταιρεία θα διαθέσει τα κέρδη για την αποπληρωμή των χρεών της αντί να πληρώσει μέρισμα ή να παραγγείλει νέα αεροσκάφη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ