USA Today για Ρωμανό: Η Αθήνα ετοιμάζεται για τα χειρότερα

USA Today για Ρωμανό: Η Αθήνα ετοιμάζεται για τα χειρότερα

Αναφορά στο κίνημα συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό από συντρόφους του απεργού πείνας κάνει η αμερικανική εφημερίδα USA Today που προβλέπει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στους δρόμους της Αθήνας.

«Η περιπέτεια του Ρωμανού έχει κινητοποιήσει τους διαδηλωτές οι οποίοι βγαίνουν κάθε βράδυ στους δρόμους της Αθήνας για να στηρίξουν το αίτημα του», αναφέρει το δημοσίευμα επισημαίνοντας πως η υπόθεση Ρωμανού έχει ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη.

Η εφημερίδα παραθέτει την ιστορία του απεργού πείνας συνδέοντας την με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Τις τελευταίες ημέρες ένα βαθύ κύμα συμπαράστασης σαρώνει την Ελλάδα. Οι γονείς του Ρωμανού με συνέντευξη που παραχώρησαν εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη στον γιό τους καθώς ισχυρίζονται πως αυτό που διεκδικεί ο Ρωμανός θα έπρεπε να είναι ένα αδιαμφισβήτητο δικαίωμα κάθε κρατουμένου».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμη πως η Αθήνα είναι «στο πόδι» αγωνιώντας για την τύχη του 21χρονου κρατούμενου και τι θα σηματοδοτήσει για την χώρα.

«Εάν η υγεία του Ρωμανού επιδεινωθεί ή αν συμβεί το χειρότερο και πεθάνει, είναι πολύ πιθανό να δούμε πολύ έντονες ταραχές στην Αθήνα. Ήδη οργανώνονται μικρότερης κλίμακας διαδηλώσεις που έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της αστυνομίας», αναφέρει η εφημερίδα.

«Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν πως η κυβέρνηση είναι χωρισμένη ανάμεσα σε στελέχη που είναι πρόθυμα να συμβιβαστούν προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ταραχές και σε αυτά που θέλουν να δείξουν αποφασιστικότητα απέναντι στο αίτημα του Ρωμανού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ