Η Συρία καλεί τον ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ

Η Συρία καλεί τον ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ

Την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ ζήτησε τη Δευτέρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Συρία, κατηγορώντας τη γείτονα χώρα για αεροπορικές επιδρομές σε κοντινή απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και στην πόλη Ντίμας, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει πολλούς βομβαρδισμούς στη Συρία από την έναρξη των τριετών συγκρούσεων, καταστρέφοντας κυρίως όπλα, όπως πυραύλους, τα οποία οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι προορίζονταν για μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν και το Τσαντ, που έχει αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για το μήνα Δεκέμβριο, η Συρία υποστηρίζει ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις δεν θα την σταματήσουν από το να πολεμά την τρομοκρατία, σε όλες της τις μορφές».

«Την ίδια στιγμή, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καλεί τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταδικάσουν σθεναρά αυτή τη βάναυση επίθεση και να σταματήσουν τη συγκάλυψη κάτω υπό οποιοδήποτε πρόσχημα», αναφέρεται στην επιστολή.

«Η Συρία απευθύνει επίσης έκκληση για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά του Ισραήλ… και ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ώστε το Ισραήλ να μην πραγματοποιήσει ξανά τέτοιες επιθέσεις».

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το Ισραήλ δεν έχει πάρει θέση, ενώ ουδέποτε δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως ότι έχει πραγματοποιήσει βομβιστικές αποστολές, αναφέρει το Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι στόχος των αεροπορικών βομβιστικών επιδρομών ήταν «να τραβήξει τη προσοχή μακριά από την αποτυχημένη πορεία της ισραηλινής κυβέρνησης συνασπισμού και τις ακραίες πολιτικές του Ισραήλ, ιδιαίτερα της κατοχής Αραβικών περιοχών».

Αεροπορικές επιδρομές στη Συρία έχει πραγματοποιήσει επίσης και η διεθνής συμμαχίας που έχει αναλάβει δράση κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ