Ουγγαρία-Μπλακ άουτ λόγω της κακοκαιρίας

Ουγγαρία-Μπλακ άουτ λόγω της κακοκαιρίας

Περίπου 40.000 κατοικίες έμειναν την Τρίτη χωρίς ηλεκτροδότηση στα προάστια της Βουδαπέστης, της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, καθώς παγωμένη βροχή κάλυψε την περιοχή και δέντρα που έπεσαν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της χώρας αυτής.

Το παχύ στρώμα πάγου, τουλάχιστον 10 εκατοστών, που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα την πτώση κλαδιών και ολόκληρων δέντρων, απειλώντας ολόκληρα δάση σε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θανάτους.

Ένας υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας που επισκέφτηκε δάσος σε μεγάλο υψόμετρο δήλωσε ότι αναγκάστηκε να απομακρυνθεί καθώς υπήρχε ο κίνδυνος πτώσης μεγάλων κλαδιών.

«Αναγκαστήκαμε κυριολεκτικά να φύγουμε βιαστικά από το δάσος καθώς κλαδιά ή ακόμα και ολόκληρα δέντρα θα μπορούσαν να μας καταπλακώσουν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπάλληλος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί διότι δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει σε μέσα ενημέρωσης.

Στη Βούδα, την πλευρά της Βουδαπέστης όπου υπάρχουν λόφοι, ο δήμαρχος της περιοχής απηύθυνε έκκληση στις οικογένειες να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μην κινδυνεύσουν.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας διεκόπη η λειτουργία των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς σε πολλές περιοχές, ενώ η περιφερειακή οδός γύρω από την πρωτεύουσα της χώρας έκλεισε για αρκετά χιλιόμετρα αφού υπήρχαν φόβοι κατάρρευσης ενός καλωδίου υψηλής τάσης.

Η ουγγρική εταιρεία MAVIR, υπεύθυνη για το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας αυτής MTI ότι έχουν καταγραφεί προβλήματα σε πολλές γραμμές ηλεκτροδότησης καθώς αρκετοί πυλώνες κατέρρευσαν από το βάρος του πάγου. Οι επισκευές είναι πιθανό να διαρκέσουν μήνες, ωστόσο η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα επηρεαστεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της MAVIR.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ