Νέο καθεστώς διαφάνειας στην Κομισιόν

Νέο καθεστώς διαφάνειας στην Κομισιόν

 

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα, 1η Δεκεμβρίου το νέο καθεστώς διαφάνειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υποχρέωση για τους κοινοτικούς επιτρόπους να δημοσιοποιούν τις συναντήσεις τους με εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων. Μάλιστα, προβλέπεται ότι οι επίτροποι θα μπορούν να συναντώνται μόνο με εκπροσώπους συγκεκριμένων ομάδων οι οποίοι έχουν ήδη εγγραφεί στον κατάλογο περί διαφάνειας της ΕΕ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο αυτό, οι ιστοσελίδες των κοινοτικών επιτρόπων έχουν επικαιροποιηθεί με ειδικούς συνδέσμους που αφορούν στις συναντήσεις που οι ίδιοι έχουν αλλά και τα μέλη των ιδιαίτερων γραφείων τους.

Η μεγαλύτερη διαφάνεια στη λειτουργία της Κομισιόν είναι μια από τις δέκα βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής Γιούνκερ σε συνέχεια και της υπόθεσης του πρώην επιτρόπου υγείας της Μάλτας Τζον Νταλί, ο οποίος το 2013 είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε συναντηθεί με λομπίστες από το χώρο της καπνοβιομηχανίας την περίοδο κατά την οποία η Κομισιόν επεξεργαζόταν τη νέα οδηγία για τον καπνό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ