Συρία-Οβίδα σκότωσε μάνα με τα τρία παιδιά της

Συρία-Οβίδα σκότωσε μάνα με τα τρία παιδιά της

Μια μητέρα και οι τρεις γιοι της στη Συρία σκοτώθηκαν από αυτοσχέδια οβίδα που έριξαν αντάρτες στο Χαλέπι, εναντίον συνοικίας πιστής στο καθεστώς της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μητέρα και τα τρία αδέλφια βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους όταν η οβίδα έπληξε το οίκημα χθες τα μεσάνυκτα στη συνοικία Ασραφίγια, πιστή στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ, στο βόρειο τμήμα της δεύτερης πόλης της χώρας και πρώην οικονομικής πρωτεύουσας που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αυτοσχέδιες οβίδες των ανταρτών προκαλούν περισσότερες ζημιές από τα βλήματα όλμου που συνήθως εκτοξεύουν εναντίον συνοικιών πιστών στο καθεστώς, σε αντίποινα για τις ρίψεις βαρελιών γεμάτων εκρηκτικά από αεροσκάφη του συριακού στρατού σε περιοχές που ελέγχουν.

Το Χαλέπι είναι χωρισμένο από το 2012 σε συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και σε αυτές που τελούν υπό των έλεγχο των ανταρτών.

Από το τέλος του 2012, η συριακή πολεμική αεροπορία ρίχνει καθημερινά βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά σε τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών παρά την απόφαση του ΟΗΕ που καταδικάζει την πρακτική αυτή, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς στην πόλη και την επαρχία της.

Εδώ και μερικούς μήνες οι αντάρτες κλιμάκωσαν τις επιθέσεις με βλήματα όλμου. Τους τέσσερις τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων, πιστών στο καθεστώς της Δαμασκού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ