ΒΙΝΤΕΟ-Ταραχές και επεισόδια στο Φέργκιουσον

ΒΙΝΤΕΟ-Ταραχές και επεισόδια στο Φέργκιουσον

Ταραχές ξέσπασαν στους δρόμους της μικρής πόλης Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων για την μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου σε αυτό το προάστιο του Σεντ Λούις του Μισούρι.

“Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη”, φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον, θέατρο φυλετικών ταραχών τον Αύγουστο μετά τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν, που δέχθηκε τις έξι σφαίρες του αστυνομικού και έπεσε νεκρός.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης που απαλλάσσει τον αστυνομικό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν απηύθυναν έκκληση προς τα πλήθη των διαδηλωτών για ηρεμία και προς τις δυνάμεις ασφαλείας για αυτοσυγκράτηση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, γεγονός που διέψευσε η αστυνομία για να αντιτείνει ότι έγινε στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ.

Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για σκηνές λεηλασίας στον βόρειο τομέα του Φέργκιουσον και για την πυρπόληση ενός αστυνομικού οχήματος.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης και στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση.

“Υποχρέωση ενός σώματος ενόρκων είναι να διαχωρίσει τα γεγονότα από τη μυθοπλασία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ. Οι ένορκοι “κατέληξαν ότι δεν υπάρχει ικανός λόγος για τη δίωξη του αστυνομικού Ουίλσον. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αστυνομικός Ουίλσον προκάλεσε τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν”, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για “τραγικό θάνατο”. Οι δώδεκα ένορκοι, εννέα λευκοί και τρεις μαύροι, συνεδρίασαν επί τρεις περίπου μήνες, διεξάγοντας “εις βάθος έρευνα”, εξετάζοντας μάρτυρες, εξέτασαν εκατοντάδες φωτογραφίες και στοιχεία και άκουσαν τις απόψεις τριών ιατροδικαστών”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή έρευνα για το γεγονός συνεχίζεται, “είναι εξ αρχής ανεξάρτητη σε σχέση με την τοπική έρευνα και έτσι θα παραμείνει”.

Δείτε τα βίντεο από Mega και ΣΚΑΪ:

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Ταραχές και επεισόδια στο Φέργκιουσον

LIVE-«Φλέγεται» το Φέργκιουσον από την απόφαση του δικαστηρίου για τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν

BINTEO-Ομπάμα: Πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα

BINTEO-Πορεία αυτή την ώρα και στη Νέα Υόρκη

ΦΩΤΟ-Υπόθεση Φέργκιουσον:Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου

ΗΠΑ-Δεν θα δικαστεί ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικανό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ