ΦΩΤΟ-Έξαλλοι οι μαθητές με την Μισέλ Ομπάμα

ΦΩΤΟ-Έξαλλοι οι μαθητές με την Μισέλ Ομπάμα 

 

Τα πυρά των μαθητών στις ΗΠΑ έχουν στραφεί κατά της Μισέλ Ομπάμα, την οποία κατηγορούν για το λιγοστό και κακής ποιότητας φαγητό που σερβίρουν τα εστιατόρια των σχολείων τους. Τον Ιούλιο, η Πρώτη Κυρία είχε δηλώσει πως θα «έδινε μάχη μέχρι εσχάτων προκειμένου κάθε παιδί σε αυτή τη χώρα να έχει την καλύτερη δυνατή διατροφή».

Όμως οι  πεινασμένοι μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν το hashtag #thanksMichelleObama (ευχαριστούμε Μισέλ Ομπάμα) στο οποίο ανεβάζουν  φωτογραφίες των πιάτων που …γεύονται στα σχολεία τους.

Μικροσκοπικές μερίδες και «ακατανόητες» τροφές χωρίς αλάτι είναι, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Μισέλ που καλούσε τα παιδιά  «Ας κουνηθούμε», στην καμπάνια της για την  πάταξη της παχυσαρκίας.

Μειώνοντας το λίπος, τα σάκχαρα και το αλάτι στο σχολείο κατέληξαν να μοιράζουν στα παιδιά –θύματα κι αυτά της κρίσης- μερίδες που δεν είναι ικανές να τα χορτάσουν αλλά ούτε να τα ικανοποιήσουν γευστικά.

Κάποιοι υποστηρίζουν  την Μισέλ Ομπάμα διευκρινίζοντας πως δε θα έπρεπε κανείς να κατηγορεί την ίδια για τα φτωχά σχολικά γεύματα καθώς εναπόκειται στις τοπικές σχολικές κοινότητες η ανάθεση της παραγωγής και διανομής ενός ποιοτικού και υγιεινού φαγητού.

“Εκεί καταλήγουν τα γεύματα, όπως ακριβώς και οι υποσχέσεις του συζύγου σου” γράφει μία ανάρτηση που δείχνει τα τρόφιμα στα σκουπίδια.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

σχολίασε κι εσύ