ΟΗΕ-Τρομοκρατική οργάνωση η Ανσάρ αλ-Σαρία

ΟΗΕ-Τρομοκρατική οργάνωση η Ανσάρ αλ-Σαρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προστίθεται στη διεθνή τρομοκρατική λίστα η οργάνωση Ανσάρ αλ-Σαρία της Λιβύης, εξ αιτίας των δεσμών που διατηρούν οι τζιχαντιστές της με την αλ-Κάιντα. Με την προσθήκη της Ανσάρ αλ-Σαρία στην τρομοκρατική λίστα του ΟΗΕ τίθεται σε ισχύ εμπάργκο όπλων, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση των μελών της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Η Ανσάρ αλ-Σαρία δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης. Έχει ήδη χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αρχές της Λιβύης. Θεωρείται υπεύθυνη για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη τον Σεπτέμβριο του 2012 όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι τρεις υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απόφαση του ΟΗΕ λήφθηκε μετά από αίτημα της Βρετανίας της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών των τριών χωρών που υποστηρίζουν ότι η οργάνωση διατηρεί και λειτουργεί διάφορα στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών μαχητών από τη Συρία και το Ιράκ και σε μικρότερο βαθμό από το Μαλί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ