Η ISIS έφθασε κοντά στις ακτές της Μεσογείου

Η ISIS έφθασε κοντά στις ακτές της Μεσογείου

Πολύ κοντά στα σύνορά μας έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN περισσότεροι από 800 τζιχαντιστές εκπαιδεύουν νέους μαχητές σε δώδεκα στρατόπεδα της πόλης Derna στη Λιβύη.

Η εικόνα είναι τρομακτική. Η σημαία της ISIS κυματίζει στις ακτές της Μεσογείου, σε κυβερνητικά κτίρια ενώ τα διακριτικά της οργάνωσης υπάρχουν ακόμα και σε οχήματα της αστυνομίας. Το γήπεδο του  ποδοσφαίρου έχει μετατραπεί σε χώρο δημοσίων εκτελέσων.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Derna, πληθυσμού περίπου 100.000 ατόμων.

Οι μαχητές επωφελούνται από το πολιτικό χάος για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους προς τη Δύση, κατά μήκος της ακτής, αναφέρουν πηγές στο CNN.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», αναφέρει στο CNN ο Noman Benotman, πρώην Λίβυος τζιχαντιστής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ηχητικό του μήνα την περασμένη εβδομάδα ο Μουτζαχεντίν της Λιβύης απείλησε τους «κοσμικούς και τους βουλευτές και τους πυλώνες τους από την αστυνομία και τον στρατό» ότι προετοιμάζουν για αυτούς «ένα από τα πιο πικρά ποτήρια και τον χειρότερο θάνατο».

Δείτε το χάρτη

 

 

Διαβάστε επίσης

Και δεύτερος Γάλλος δήμιος στην ISIS

CNN-Η ISIS 200 μίλια από την Κρήτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ