Γερμανία-Η Μπούντεσμπανκ προειδοποεί για οικονομική σταθερότητα

Γερμανία-Η Μπούντεσμπανκ προειδοποεί για οικονομική σταθερότητα

 

Η οικονομία της Γερμανίας είναι απίθανο να ανακτήσει την ορμή της φέτος, κάτι που δείχνει εξάλλου το ότι αναπτύχθηκε οριακά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, σημείωσε σήμερα η Μπούντεσμπανκ, το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

«Οι μετριασμένες επιχειρηματικές προσδοκίες και οι στάσιμες παραγγελίες κατατείνουν σε μια ασθενική οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014», ανέφερε η Μπούντεσμπανκ στο μηνιαίο δελτίο της.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία εδρεύει στη Φραγκφούρτη, έκρινε ότι η πρόσφατη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συμβάλλουν η ανάπτυξη να επιταχυνθεί βαθμιαία το επόμενο έτος, αναφερόμενη στις θετικές διαστάσεις της οικονομικής συγκυρίας.

Η Μπούντεσμπανκ θεωρεί την ιδιωτική κατανάλωση έναν βασικό παράγοντα της ανάπτυξης, χάρη στις καλές επιδόσεις της αγοράς εργασίας, τη σταθερή μεταναστευτική ροή προς τη χώρα και τις αξιοσημείωτες αυξήσεις των μισθών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γερμανική οικονομική αναπτύχθηκε με μόλις 0,1% το τρίτο τρίμηνο, ενώ το ΑΕΠ της Γερμανίας είχε συρρικνωθεί απροσδόκητα το β΄ τρίμηνο κατά -0,1%, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis την Παρασκευή.

Η γερμανική κυβέρνηση, όπως και η πλειονότητα των τραπεζών και των διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών, έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης φέτος. Το Βερολίνο προβλέπει πλέον ανάπτυξη 1,2%, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 1,3%. Το 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης δεν αναμένεται να επιταχυνθεί σημαντικά, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από το 0,8% (Deutsche Bank) ως το 1,3% (γερμανική κυβέρνηση).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ