ΗΠΑ:Έλεγχος στους ταξιδιώτες από το Μαλί για πιθανά κρούσματα Έμπολα

ΗΠΑ:Έλεγχος στους ταξιδιώτες από το Μαλί για πιθανά κρούσματα Έμπολα

Οι ταξιδιώτες από το Μαλί θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα σε θερμομετρικό έλεγχο κατά την άφιξή τους σε αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια προσπάθεια του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών να εντοπίσει τους επιβάτες με πιθανά συμπτώματα του ιού Έμπολα.

«Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών συνέστησε αυτό το μέτρο, επειδή υπήρξαν μια σειρά από επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα στο Μαλί τις τελευταίες ημέρες, και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό» αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλεια.

Καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το Mαλί προς τις Ηνωμένες Πολιτείες το μέτρο αναμένεται να εφαρμόζεται σε μόλις 15 έως 20 επιβάτες ανά ημέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι επιβάτες από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα ήδη ελέγχονται θερμομετρικά κατά την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και για τις επόμενες 21 ημέρες για πιθανά συμπτώματα της ασθένειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ