Λιβύη: Ελεύθεροι 9 Τούρκοι κρατούμενοι

Λιβύη: Ελεύθεροι 9 Τούρκοι κρατούμενοι

Οι αρχές της Λιβύης απελευθέρωσαν την Παρασκευή εννέα Τούρκους υπηκόους οι οποίοι είχαν τεθεί υπό κράτηση από κυβερνητικούς στρατιώτες στην πόλη της Βεγγάζης στα ανατολικά τμήματα της χώρας όπως ανέφερε ανακοίνωση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης.

Η ανακοίνωσε προσθέτει ότι οι Τούρκοι υπήκοοι που απελευθερώθηκαν παραδόθηκαν σε έναν εκπρόσωπο της Άγκυρας στην πόλη αλ-Μπάιντα παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπρόσωπων του στρατού της Λιβύης καθώς και μελών των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Τούρκοι υπήκοοι είχαν συλληφθεί από στρατιώτες πιστούς στον πρώην στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, του οποίου οι ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη Βεγγάζη.

Η κυβερνητική ανακοίνωση ανέφερε ότι η απελευθέρωση των κρατουμένων επετεύχθη «στο πλαίσιο των προσπαθειών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης να εφαρμόσει δημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της και τους ξένους υπηκόους που ζουν στο έδαφός της». Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η απελευθέρωση ήρθε επίσης μετά από σχετικό αίτημα της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Ο στρατηγός Χαφτάρ έχει κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστηρίζει τα ισλαμιστικά κινήματα στη Λιβύη. Ο Μοχάμεντ Χιτζάζι εκπρόσωπος του Χαφτάρ δήλωσε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι «ο στρατός απελευθέρωσε τους Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από δύο εβδομάδες κοντά στη Βεγγάζη, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στις συγκρούσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ