Tagesspiegel: Ιδιωτικοποιήσεις… μόνο με δημόσια διαβούλευση

Tagesspiegel: Ιδιωτικοποιήσεις… μόνο με δημόσια διαβούλευση

Την πολιτική των αθρόων ιδιωτικοποιήσεων σε καιρούς δημοσιονομικής στενότητας και χωρίς την δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες της εκάστοτε χώρας επικρίνει πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης της Tagesspiegel.

«Ως αντάλλαγμα για τα δάνεια αναγκάζονται κυρίως η Ελλάδα και η Πορτογαλία να πουλήσουν μαζικά δημόσια περιουσία», σημειώνει η αρθρογράφος, παρομοιάζοντας τη διαδικασία με αναγκαστικό πλειστηριασμό της κατοικίας ιδιωτών που χρεοκοπούν.

«Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν πολιτική απόφαση. Με την πεποίθηση ότι το κράτος είναι σε γενικές γραμμές κακός διαχειριστής εγκρίνονται και πωλήσεις κατά τις οποίες χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν νόημα μόνο αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ανταγωνισμός επενδυτικών προσφορών. Δηλαδή σε οικονομικά ευνοϊκούς καιρούς».

Όπως σημειώνει η αρθρογράφος, οι ιδιωτικοποιήσεις οφείλουν να γίνονται αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης με τους πολίτες και διαπιστώνει ότι «στις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την κρίση, ειδικά στην Ελλάδα, αποφεύχθηκαν τέτοιες χρονοβόρες διαδικασίες.  Αυτό είναι αντιδημοκρατικό. Όποιος θέλει να πουλήσει δημόσια ιδιοκτησία, πρέπει να συζητήσει με την κοινή γνώμη».

Πηγή: DW

 

Διαβάστε επίσης:

Tagesspiegel: Η Ελλάδα έγινε Monopoly των ιδιωτικοποιήσεων

ΕΛΣΤΑΤ-Στο 25,9% η ανεργία τον Αύγουστο

ΦΩΤΟ-Αμφίπολη: Βήμα βήμα η ανασκαφική περιπέτεια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ