ΦΩΤΟ-Η «αόρατη» πολεμική μηχανή της Κίνας

ΦΩΤΟ-Η «αόρατη» πολεμική μηχανή της Κίνας

Σε μια νέα ένδειξη της αυξανόμενης στρατιωτικής ισχύος της, η Κίνα παρουσίασε χθες το νέο «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος J-31, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το τελευταίας γενιάς αμερικανικό αντίστοιχό του, F-35.

Το επίτευγμα της κινεζικής αεροναυπηγικής παρουσιάστηκε σε διεθνή έκθεση, στην πόλη Ζουχάι, την ώρα που ολοκληρωνόταν στο Πεκίνο η διήμερη σύνοδος κορυφής της Ζώνης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού. 

«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στην κατεύθυνση της περιφερειακής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο Σι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC), στην οποία πήραν επίσης μέρος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε και άλλοι διεθνείς ηγέτες.

Η κατασκευή του J-31 αποτελεί άλλο ένα βήμα αναβάθμισης της στρατιωτικής θωράκισης της Κίνας. Πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου εκτιμούσε ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες μέχρι χθες περιορίζονταν κυρίως στην υπεράσπιση του εθνικού τους χώρου, αποκτούν σταδιακά ικανότητες διεξαγωγής τόσο αμυντικών όσο και επιθετικών επιχειρήσεων, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στις θάλασσες της Ανατολικής και της Νότιας Κίνας.

 

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ