Σκοτώθηκε συνεργάτης του ηγέτη των τζιχαντιστών

Σκοτώθηκε συνεργάτης του ηγέτη των τζιχαντιστών

Συνεργάτης του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής κοντά στην πόλη Φαλούτζα του Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα η ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Η ιρακινή κρατική τηλεόραση ανέφερε πως το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Αμπού Χουθάιφα αλ Γιαμάνι. Δεν ανέφερε πότε έγινε η επιδρομή, ούτε έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από άλλες πηγές τον θάνατο του άνδρα αυτού ή εάν και κατά πόσον ο Γιαμάνι ήταν πράγματι συνεργάτης του Μπαγντάντι.

Υπάρχουν αντιφατικά δημοσιεύματα για την τύχη του ηγέτη του ΙΚ, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες στο Ιράκ την Παρασκευή.

Ο ταγματάρχης Κέρτις Κέλογκ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα διαφόρων μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο Μπαγντάντι τραυματίστηκε σε μια επιδρομή κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ή σε μια άλλη επιδρομή στην αλ Κάιμ, στο δυτικό Ιράκ.

Οι επιδρομές ενδέχεται να σκότωσαν και να τραυμάτισαν ορισμένους από τους συνεργάτες του οι οποίοι, σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους, συμμετείχαν σε συναντήσεις της ηγεσίας του ΙΚ πριν στοχοθετηθούν από τα αμερικανικά μαχητικά.

 

Διαβάστε επίσης:

FAZ: Μοναχική Γερμανία…

Guardian: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξάνει την ένταση Ελλάδας-Τουρκίας

ΒΙΝΤΕΟ-Προσγείωση για πρώτη φορά σε… κομήτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ