Έκρηξη βόμβας στη Λιβύη

Έκρηξη βόμβας στη Λιβύη

Μία βόμβα εξερράγη την Κυριακή στην πόλη Σαχάτ, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, όπου ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεόν και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αμπντουλάχ αλ-Θινί, επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συνάντηση. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Λιβύης δήλωσε πως τουλάχιστον ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας ασφαλείας στην πόλη Σαχάτ.

«Ο Λεόν και μια αντιπροσωπεία της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL)στην οποία είναι επικεφαλής, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ αλ-Θινί στην ανατολική πόλη της Λιβύης, Σαχάτ, όταν ακούστηκε η έκρηξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος πολιτικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, Χοσέ Λουίς Ντίαζ.

«Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ έχει επιστρέψει με ασφάλεια στην Τύνιδα», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε την προκειμένη φάση ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το UNSMIL θα συνεχίσει τις προσπάθειες να παράσχει βοήθεια στο λαό της Λιβύης στην αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης σχετικά με την κρίση στη χώρα», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ