Ισραήλ-Παραιτήθηκε υπουργός με αιχμές κατά του Νετανιάχου

Ισραήλ-Παραιτήθηκε υπουργός με αιχμές κατά του Νετανιάχου

 

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα  ο υπουργός  Περιβάλλοντος του Ισραήλ,  Αμίρ Περέτζ, ασκώντας σκληρή κριτική κατά του  πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Ο Αμίρ Περέτζ ανακοίνωσε την παραίτηση κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου επισημαίνοντας  ότι η χώρα θα βιώσει ένα σεισμό σε όλους τους τομείς: διπλωματικό, κοινωνικό και οικονομικό” δήλωσε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος Τύπου του Περέτζ.

“Αντί να αναζητά τις λύσεις, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναζητά τους ενόχους” συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, διευκρινίζοντας ότι ο Περέτζ υπέβαλε  την παραίτησή του από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας του με το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015  καθώς το χαρακτήρισε “αντικοινωνικό”.

Ο ίδιος, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Άμυνας, εξέφρασε επιπλέον επικρίσεις για την άρνηση του πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί με τους Παλαιστινίους.  “Εγώ διεξάγω έναν πόλεμο χωρίς έλεος εναντίον της τρομοκρατίας όπως επίσης εναντίον της Χεζμπολάχ όπως και της Χαμάς » και ανέφερε:  «επίσης πιστεύω και τάσσομαι υπέρ μιας πολιτικής διαδικασίας στο πλαίσιο μιας συνολικής θεώρησης σχετικά με την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ” επισήμανε ο Πέρετζ.

Σημειώνεται ότι μετά την αναστολή των διαπραγματεύσεων με τους  Παλαιστινίους τον Απρίλιο, ο παραιτηθείς υπουργός έχει κλιμακώσει την κριτική του εναντίον του Νετανιάχου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι “δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να υπηρετεί τις πολιτικές του Νετανιάχου, που είναι αιχμάλωτος της δεξιάς πτέρυγας  της κυβέρνησής του”. 

“Νομίζω- και το λέω με λύπη- ότι ο Νετανιάχου δεν είναι η λύση. Μπορώ να σας πω ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Νετανιάχου είναι το πρόβλημα” ανέφερε   ο  Περέτζ  χθες  στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ