Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν τις τρεις από τις έξι έδρες

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν τις τρεις από τις έξι έδρες 

Το ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει κάνει έως τώρα τη “μισή δουλειά” καθώς κερδίζει τις τρεις από τις συνολικά έξι έδρες που είναι απαραίτητες για να αποκτήσει τον έλεγχο της αμερικανικής Γερουσίας. Ταυτόχρονα διατηρεί τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μέσων ενημέρωσης για τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν από τους Δημοκρατικούς τις έδρες της Γερουσίας στη Δυτική Βιρτζίνια στο Αρκάνσας και στη Νότια Ντακότα. Στο Αρκάνσας η επικράτηση του ρεπουμπλικάνου Τόμ Κότον, έχει εκτός από ουσιαστική και συμβολική σημασία καθώς κερδίζει την έδρα στη Γερουσία παρά την ένθερμη υποστήριξη που παρείχε στον υποψήφιο των Δημοκρατικών ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον.

Συμβολικής σημασίας επιτυχία και για τον επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ο οποίος διατηρεί εύκολα την έδρα του στο Κεντάκι απέναντι στην υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις που του έδιναν οριακή επικράτηση.

Συνολικά, 36 από τις 100 έδρες της Γερουσίας ανανεώνονται στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2014 αλλά μόνο σε δέκα από αυτές τις έδρες υπάρχει αβεβαιότητα για τον τελικό νικητή.

Εν τω μεταξύ οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν με ευκολία και την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων λαμβάνοντας 242 έδρες έναντι 193 των Δημοκρατών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και ενισχύοντας περαιτέρω την κυριαρχία τους καθώς έως σήμερα κατείχαν 233 έδρες.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρήθηκαν από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ως δημοψήφισμα για τις πολιτικές του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ