Το Λονδίνο θα στείλει στρατιωτικούς στο Ιράκ

Το Λονδίνο θα στείλει στρατιωτικούς στο Ιράκ

Η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει ειδικούς στο Ιράκ οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις ώστε αυτές να αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρουν οι Τάιμς του Λονδίνου.

Η βρετανική εφημερίδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι αρκετοί αξιωματικοί θα μεταβούν στην έδρα των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη για να συμβουλεύσουν και να εκπαιδεύσουν τον ιρακινό στρατό. Οι βρετανοί εκπαιδευτές σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου ενδεχομένως να βρεθούν και στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της εφημερίδας, αλλά τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι μια ομάδα βρετανών στρατιωτών θα εκπαιδεύσει τους επικεφαλής των κούρδων Πεσμεργκά στο χειρισμό των βαρέων όπλων που στέλνονται από το Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Τορνέιντο επιχείρησαν εναέριες επιδρομές πλήττοντας στόχους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο, έχει αποκλείσει την πιθανότητα συμμετοχής βρετανικών χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ, προσπαθώντας να αποφύγει μια νέα πολιτική σύγκρουση έξι μήνες πριν από τις γενικές εκλογές.

Οι τελευταίες βρετανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το Ιράκ το 2011, οκτώ χρόνια μετά τη στρατιωτική εισβολή που ανέτρεψε τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ