ΒΙΝΤΕΟ-Έμπολα: Αντιδράσεις για τα μέτρα απομόνωσης στις ΗΠΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Έμπολα: Αντιδράσεις για τα μέτρα απομόνωσης στις ΗΠΑ

Εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι της στο Μέιν έλαβε η νοσοκόμα Κάσι Χίκοξ, που εργαζόταν στη δυτική Αφρική και παρουσίασε συμπτώματα του ιού Έμπολα.

Ωστόσο και στο σπίτι της στο Φορτ Κεντ θα παραμείνει σε καραντίνα 21 ημερών, διάστημα το οποίο θεωρείται ως ενδεικτικό για να θεωρηθεί ότι κάποιος δεν έχει προσβληθεί.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήρε εξιτήριο, αφού δεν παρουσίασε συμπτώματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Το Νιου Τζέρσεϊ της παρείχε την μεταφορά στο σπίτι της στο Μέιν, όπου οι τοπικές υγειονομικές αρχές θ’ αναλάβουν την περίθαλψη και παρακολούθησή της» δήλωσε ο Κρις Κρίστι, κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ.

Εν τω μεταξύ αρνητικές στον ιό Έμπολα είναι οι πρώτες εξετάσεις του πεντάχρονου αγοριού, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μπέλβιου της Νέας Υόρκης. Ωστόσο η διεύθυνση του ιατρικού κέντρου ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθούν περεταίρω έλεγχοι πριν αποφασιστεί να βγει από την απομόνωση.

Στις επικρίσεις για τα νέους αυστηρότερους κανόνες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι λαμβάνονται για το γενικότερο καλό.

 «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οποιεσδήποτε είναι οι πολιτικές, που εφαρμόζονται στη χώρα για την προστασία των Αμερικανών δεν λειτουργούν αποτρεπτικά στους γιατρούς και τις νοσοκόμες αυτής της χώρας, που θέλουν να μεταβούν στη δυτική Αφρική για να περιθάλψουν ασθενείς με Έμπολα» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Βάσει των όσων εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση για όλους τους πολίτες ένα σώμα Αμερικανών στρατιωτών, που βρισκόταν στη Λιβερία κι έχει έδρα την Βιτσέντζα στην Ιταλία τέθηκε σε απομόνωση 21 ημερών στην αμερικανική βάση.

Διευκρινίστηκε ότι δεν είχαν επαφή με ασθενείς του ιού, αλλά πρόκειται για προληπτικό μέτρο.

Πηγή: euronews

 

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: Θα αναγνωρίσουμε τις εκλογές των αυτονομιστών

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν, γιατί είναι κλεμμένα»

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Ζούκερμπεργκ μιλάει… κινέζικα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ