Σε δημοπρασία πόλη-φάντασμα στις ΗΠΑ

Σε δημοπρασία πόλη-φάντασμα στις ΗΠΑ

Μία από τις πιο ασυνήθιστες συναλλαγές ακινήτων τα τελευταία χρόνια –η πώληση μιας εγκαταλελειμμένης κωμόπολης στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ- θα λάβει χώρα σήμερα Τρίτη σε δημοπρασία. Το αρχικό ποσό για την αγορά της περιοχής έχει τεθεί στα 800.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κωμόπολη Τζόνσοβιλ θα τεθεί σε δημοπρασία 16 χρόνια αφότου 8 ιστορικά κτίρια εγκαταλείφθηκαν. Στην περιγραφή του ο ιδιοκτήτης χαρακτηρίζει την περιοχή ως «πόλη-φάντασμα», λίγο πριν την γιορτή του Χαλοουίν (που θυμίζει τις απόκριες), με την ελπίδα να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Η πόλη αναπτύχθηκε το 1842 και έχει έκταση 250.000 τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτή περιλαμβάνονται σπίτια, ένα παρεκκλήσι, το δημαρχείο και μια υπεραγορά. Μερικά από τα κτίρια μεταφέρθηκαν στην κωμόπολη από άλλες τοποθεσίες σε μια προσπάθεια να εξελιχθεί η περιοχή ως τουριστικό θέρετρο.

Από τον θάνατο των προηγούμενων ιδιοκτητών, το 1998, η περιοχή είναι εντελώς εγκαταλελειμμένη, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ