Καναδάς-“Η επίθεση έγινε έξω από την αίθουσα της Βουλής”

Καναδάς-“Η επίθεση έγινε έξω από την αίθουσα της Βουλής”

 

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, των Συντηρητικών, μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο και έτρεξε προς τα δεξιά, προς την είσοδο του χώρου όπου γινόταν η συνεδρίαση της ΚΟ των Συντηρητικών, δήλωσε ένα στέλεχος της κυβέρνησης στο Reuters.

«Ο πρωθυπουργός μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα όταν ακούστηκε μια τεράστια έκρηξη και μετά οι κρότοι από πυροβολισμούς. Όλοι διασκορπιστήκαμε», είπε ο υπουργός Τόνι Κλέμεντ, προσθέτοντας ότι τα πυρά ακούγονταν «ακριβώς έξω από την πόρτα» της αίθουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι αστυνομικοί κατεδίωξαν έναν άνδρα μέσα στο κτίριο και άκουσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς. Μερικά λεπτά αργότερα ένας στρατιώτης δέχθηκε πυρά στο κοντινό Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, πολύ κοντά στο κτίριο της Βουλής.

Εξάλλου η αστυνομική διεύθυνση της Οτάβας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του» και ότι «ένας ύποπτος άνδρας επίσης επιβεβαιώθηκε ότι απεβίωσε». Δεν ανέφερε πού ακριβώς σκοτώθηκε ο ύποπτος.

Το κτίριο της Βουλής του Καναδά παραμένει αποκλεισμένο μετά την εισβολή του ενόπλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ