Ισπανοί θα εκπαιδεύσουν ιρακινά στρατεύματα

Ισπανοί θα εκπαιδεύσουν ιρακινά στρατεύματα

Η Ισπανία θα μετάσχει στην εκπαίδευση των ιρακινών στρατευμάτων για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν θα παρέμβει στη Συρία, δήλωσε ο ισπανός υπουργός Άμυνας από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται.

Η έγκριση της αποστολής των 300 ισπανών στρατιωτών στο Ιράκ θα πρέπει να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα στο ισπανικό Κογκρέσο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πέδρο Μορένες.

Οι ισπανοί στρατιώτες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα εκπαιδεύσουν τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις στην αποναρκοθέτηση και το χειρισμό των εκρηκτικών υλών ωστόσο ο υπουργό Άμυνας της ισπανικής κυβέρνησης απέκλεισε μια συνολική ισπανική συμμετοχή στο διεθνή συνασπισμό και στη Συρία.

Η Ισπανία θα επιτρέψει επίσης στην αμερικανική στρατιωτική δύναμη να χρησιμοποιεί τις βάσεις του Μορόν και του Ρότα στα νότια της χώρας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Μορένες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή και το Σάββατο προχώρησαν σε πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και σε δέκα στο Ιράκ, σύμφωνα με την κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ