ΒΙΝΤΕΟ-Ν. Κορέα-16 νεκροί σε συναυλία

ΒΙΝΤΕΟ-Ν. Κορέα-16 νεκροί σε συναυλία

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά κοντά στη Σεούλ, στη διάρκεια μιας συναυλίας σε ανοικτό χώρο όταν εξαιτίας του βάρους, κατέρρευσε το φρεάτιο του εξαερισμού πάνω στο οποίο βρίσκονταν.

«Οι θεατές είχαν στριμωχτεί στη σχάρα του φρεατίου προσπαθώντας να δουν καλύτερα τη σκηνή στη διάρκεια συναυλίας που πραγματοποιούνταν στην πόλη Σεονγκνάμ κοντά στη Σεούλ», δήλωσε  εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Οι διασώστες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 16 ανθρώπων, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 25 άνθρωποι έπεσαν από ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων μέχρι τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το φρεάτιο του εξαερισμού, διευκρίνισε το δίκτυο YTN.

Περίπου 700 άνθρωποι βρίσκονταν στη συναυλία του γυναικείου συγκροτήματος 4Minute η οποία πραγματοποιούνταν σε ένα εμπορικό κέντρο, ενώ σύμφωνα με το YTN η πλειονότητα των θυμάτων είναι φοιτητές.

Εξάλλου όπως διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο οι διοργανωτές της συναυλίας είχαν ζητήσει επανειλημμένα από τους ανθρώπους που είχαν σταθεί στη σχάρα να απομακρυνθούν εξαιτίας του φόβου κατάρρευσης.

 

 

Πηγή φωτογραφιών: bbc, nytimes.com, aljazeera

Πηγή βίντεο: youtube, χρήστης: stupeflix 3 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ