Κάμερον: Μία τελευταία διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες

Κάμερον: Μία τελευταία διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η σχεδιαζόμενη απόπειρά του να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι «η τελευταία» διαπραγμάτευση.

Σε ομιλία του από το Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας ο Κάμερον σημείωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την τρέχουσα σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη.

«Θα πρέπει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να διαπραγματευτούμε μια καλύτερη συμφωνία», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός που έχει δεσμευθεί να προσπαθήσει να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ και να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ένωση το 2017, αν το κόμμα του κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Ο Κάμερον βρισκόταν στο Ρότσεστερ σε προεκλογική εκστρατεία, καθώς τον επόμενο μήνα να πραγματοποιηθούν στην περιοχή εκλογές για την πλήρωση μιας θέσης του κοινοβουλίου που έμεινε κενή.

Ο υποψήφιος του αντιευρωπαϊκού, αντιμεταναστευτικού κόμματος UKIP Μαρκ Ρέκλες, εντάχθηκε στο κόμμα τον Αύγουστο αφού εγκατέλειψε τους Συντηρητικούς.

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή των Συντηρητικών που αποχωρεί από το κόμμα και εντάσσεται στο UKIP. Ο πρώτος, ο Ντάγκλας Κάρσγουελ, έγινε ο πρώτος εκλεγμένος βουλευτής του αντιευρωπαϊκού κόμματος έπειτα από μια εκλογική αναμέτρηση νωρίτερα τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι Συντηρητικοί και το UKIP δίνουν μάχη στήθος με στήθος στο Ρότσεστερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ