Έμπολα-Βελτιώνεται η κατάσταση της Ισπανίδας

Έμπολα-Βελτιώνεται η κατάσταση της Ισπανίδας

Η Ισπανίδα νοσοκόμα που προσβλήθηκε από Έμπολα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μαδρίτης πηγαίνει καλύτερα και είναι σε θέση να μιλάει, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακή πηγή.

Η κατάσταση της Τερέσα Ρομέρο βελτιώθηκε τη νύχτα. «Έχει τις αισθήσεις της, μιλάει κατά διαστήματα, όταν αισθάνεται καλά» ανέφερε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι παρά τη βελτίωση, η κατάσταση της υγείας της ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ωστόσο, το νοσοκομείο αλλά και η κυβέρνηση της Ισπανίας απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι το βράδυ της Παρασκευής χορηγήθηκε στη 44χρονη νοσηλεύτρια μία δόση του πειραματικού φαρμάκου Zmapp.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό Έμπολα. Το Zmapp, που παρασκευάζεται από μια φαρμακευτική εταιρεία στην Καλιφόρνια, είναι ένα από τα πειραματικά φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας που από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, κυρίως στη Δυτική Αφρική.

Η Ισπανίδα νοσηλεύτρια είναι ο πρώτος άνθρωπος που μολύνεται από τον Έμπολα σε άλλη ήπειρο εκτός της Αφρικής. Άλλοι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγό της, νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο με τη Ρομέρο, όμως κανείς τους δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας.

 

Διαβάστε επίσης:

“Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον Έμπολα” 

Οι “Κερκόπορτες” για τον Έμπολα

Θάλαμοι καραντίνας για τον Έμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Συναγερμός στην Ισπανία για τον Έμπολα – Ακόμη 3 υπό παρακολούθηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ