Συναγερμός στον Καναδά για το Ισλαμικό Κράτος

Συναγερμός στον Καναδά για το Ισλαμικό Κράτος

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες του Καναδά λόγω πληροφοριών που θέλουν το Ισλαμικό Κράτος να ετοιμάζει επίθεση εντός της χώρας.

Όπως αναφέρει το NBC News επικαλούμενο πληροφορίες από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών κυκλοφορεί η «φημολογία» ότι τζιχαντιστές σκοπεύουν να επιτεθούν σε αμερικανικούς και καναδέζικους στόχους εντός των συνόρων της χώρας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στόχοι θα μπορούσαν να είναι είτε η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Καναδά, είτε ένα τυχαίο εμπορικό με θύματα εκατοντάδες πολίτες.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ οι μυστικές υπηρεσίες του Καναδά έχουν θέσει υπό παρακολούθηση πολλά άτομα, που είτε κατάφεραν να ταξιδέψουν έως τη Συρία και επέστρεψαν στον Καναδά, είτε προσπάθησαν να φτάσουν ως εκεί, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι στόχος των τζιχαντιστών είναι το «χτύπημα» να προκαλέσει πανικό και φόβο στους πολίτες. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δεν αποκλείουν ακόμα και δημόσιο αποκεφαλισμό κάποιου τυχαίου περαστικού.

Τα μέτρα ασφαλείας, πάντως, σε συγκεκριμένα σημεία έχουν αυξηθεί και οι αρχές θεωρούν ότι θα καταφέρουν να αποτρέψουν τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ