Νορβηγός προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Νορβηγός προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Ένας Νορβηγός εργαζόμενος σε μια οργάνωση αρωγής ο οποίος διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα πρόκειται να μεταφερθεί αεροπορικώς στην πατρίδα του για νοσηλεία, επιβεβαίωσε σήμερα η ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).

Ο εργαζόμενος στην οργάνωση αρωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, προσβλήθηκε από Έμπολα ενώ εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε, διευκρίνισε η οργάνωση.

Το μέλος του προσωπικού του ΜΚΟ εργαζόταν στην πόλη Μπο και τέθηκε σε καραντίνα χθες Κυριακή μόλις διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν ότι έχει προσβληθεί από τον Έμπολα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν ότι ερευνούν πώς μολύνθηκε ο εργαζόμενος της οργάνωσης.

«Το προσωπικό που αποστέλλεται στις περιοχές οι οποίες πλήττονται από τον Έμπολα ακολουθούν πολύ αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας πριν από την αποστολή τους, κατά τη διάρκεια της και μετά την ολοκλήρωσή της», δήλωσε ο Μπρις ντε Βιν, διευθυντής επιχειρήσεων των ΓΧΣ.

«Παρά τα εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας, ο κίνδυνος είναι δυστυχώς μέρος κάθε τέτοιας αποστολής και δυστυχώς οι ομάδες μας είναι αδύνατον να τον αποφύγουν» εντελώς, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εργαζόμενος στην οργάνωση αρωγής πρόκειται να εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του ‘Οσλο.

Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Νορβηγίας NRK, ο εργαζόμενος στην οργάνωση αρωγής αναμένεται να φθάσει στη Νορβηγία αύριο Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ