Συγγνώμη από τον Μπάιντεν στον Ερντογάν

Συγγνώμη από τον Μπάιντεν στον Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε συγγνώμη από τον τούρκο πρόεδρο για το σχόλιο που φέρεται να έκανε ότι οι σύμμαχοι και εταίροι των αμερικανών μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν “τρομοκρατικές” οργανώσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν για να “διευκρινίσει” τις παρατηρήσεις που έκανε.

«Ο αντιπρόεδρος απολογείται για οποιαδήποτε υπόνοια ότι η Τουρκία και άλλοι σύμμαχοι και εταίροι μας στην περιοχή έχουν σκόπιμα υποστηρίξει ή διευκολύνει την ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους ή άλλων εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην οποία σημειώνεται επίσης ότι «οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται από κοινού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους».

Νωρίτερα το Σάββατο ο τούρκος πρόεδρος αντέδρασε οργισμένα στις παρατηρήσεις που αποδόθηκαν στην αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι «το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι σύμμαχοί μας» στην αντιμετώπιση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και φέρεται να κατηγόρησε τους συμμάχους των αμερικανών συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας ότι έχουν χρηματοδοτήσει ένοπλες οργανώσεις και “τρομοκράτες” στη Συρία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν ο κ. Μπάιντεν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον για μένα στο παρελθόν… Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ