Λιβύη-Απελευθερώθηκε Βρετανός όμηρος

Λιβύη-Απελευθερώθηκε Βρετανός όμηρος

Ένας βρετανός υπήκοος, ο Ντέιβιντ Μπόλαμ που ήταν όμηρος ισλαμιστών στη Λιβύη, απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο.

«Ο Ντέιβιντ Μπόλαμ είναι ασφαλής καλά στην υγεία του και έχει επανενωθεί με την οικογένειά του» ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Μπόλαμ που ήταν εκπαιδευτικός και διευθυντικό στέλεχος στο Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύη απήχθη στις 19 Μαΐου.

Οι απαγωγείς του είχαν ζητήσει λύτρα για να τον απελευθερώσουν.

Ο αμερικανικός διαδικτυακός τόπος που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες (SITE) εντόπισε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube όπου ο Ντέιβιντ Μπόλαμ ζητούσε από τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να βοηθήσει στην απελευθέρωση του.

Το βίντεο που προφανώς είχε καταγραφεί τον περασμένο Αύγουστο, είχε δημοσιευθεί από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Στρατός του Ισλάμ, αλλά ο αμερικανικός διαδικτυακός τόπος SITE δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την αυθεντικότητα του λόγω έλλειψης πληροφοριών.

Η Λιβύη είναι βυθισμένη στο χάος και παραδομένη στις πολιτοφυλακές μετά την ανατροπή και το θάνατο το 2011 του Μουαμάρ Καντάφι. Η Βεγγάζη που ήταν η βασική εστία της εξέγερσης κατά του Καντάφι και προπύργιο των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων, είναι πλέον θέατρο μαχών και δολοφονιών μελών των δυνάμεων ασφαλείας, ακτιβιστών και δημοσιογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ