Πωλείται κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

Πωλείται κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

Η Σερβία ανακοίνωσε σήμερα την ιδιωτικοποίηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Τανγιούγκ και ζήτησε από τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν προσφορές πριν από τις 3 Νοεμβρίου.

Καθώς το πρακτορείο είναι ιδιοκτησία του κράτους, η αξία των περιουσιακών στοιχείων του είναι ασαφής. Η πώληση, για την οποία δεν έχει τεθεί κάποιο ελάχιστο ποσό, πρόκειται να ολοκληρωθεί ως την 1η Ιουλίου 2015, ανακοίνωσαν οι κρατικές αρχές που είναι αρμόδιες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το Τανγιούγκ (Tanjug, ακρωνύμιο του Telegraphic Agency of New Yugoslavia) δημιουργήθηκε από κομμουνιστές αντάρτες το 1943, όταν η Γιουγκοσλαβία βρισκόταν ακόμη υπό γερμανική κατοχή.

Την εποχή της ακμής του στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το Τανγιούγκ ήταν ένα από τα κορυφαία πρακτορεία μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, αλλά η θέση του επιδεινώθηκε υπό το καθεστώς του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόσφατη οικονομική ύφεση της Σερβίας υποχρέωσε το πρακτορείο να μειώσει το παγκόσμιο δίκτυο των ανταποκριτών του σε μόλις μια χούφτα ανθρώπους. Αξιωματούχοι είχαν εξετάσει για λίγο το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε ένα κυβερνητικό γραφείο Τύπου.

Άλλα μέσα ενημέρωσης υπό κρατική ιδιοκτησία, περιλαμβανομένων τοπικών ραδιοσταθμών, γραφείων ενημέρωσης και κέντρων Τύπου, διατίθενται επίσης προς πώληση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ