ΒΙΝΤΕΟ-“Νησί των σκουπιδιών” οι Μαλδίβες
Οι Μαλδίβες θεωρούνται ο επίγειος παράδεισος κι όταν αναφερόμαστε σε αυτές, συνήθως ακολουθούν οι λέξεις “πολυτέλεια”, “τιρκουάζ νερά” και “ατέλειωτες παραλίες”.
Μια 27χρονη κινηματογραφίστρια αποκάλυψε στο βίντεο που ετοίμασε μια άλλη, πιο σκοτεινή και βρώμικη πλευρά των νησιών.
Η βραβευμένη Alison Teal έπαθε σοκ όταν είδε τους τόνους σκουπιδιών που έπλεαν πάνω στα διάσημα νερά στις ατόλες του Ινδικού ωκεανού. Στα δυτικά του Malé, εξηγεί η 27χρονη, έχει δημιουργηθεί ένας σκουπιδότοπος από μπουκάλια και άλλα πλαστικά.
Συνοδευόμενη από τους φωτογράφους Mark Tipple και τη Sarah Lee, απαθανάτισε τις σοκαριστικές εικόνες που αντίκρισε και δημοσιοποίησε την περιβαλλοντική καταστροφή του επίγειου παραδείσου.
Όπως αποκαλύπτει με το ρεπορτάζ της, κάθε επισκέπτης του νησιού παράγει 3,5 κιλά αποβλήτων ενώ η τουριστική βιομηχανία δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Δείτε τις φωτογραφίες
Δείτε το βίντεο
Πηγή:www.dailymail.co.uk
Διαβάστε επίσης
Μυστήριο 400 ετών: Η επιγραφή σε αρχαίο σκεύος μαρτυρά τον χαμένο τεχνίτη της Λαύρας της Αγίας Τριάδας
Οι οικονομικές εφημερίδες 27/5/2026
Οι αθλητικές εφημερίδες 27/5/2026
Οι πολιτικές εφημερίδες 27/5/2026
ENIKOS NETWORK
Καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση των διατροφικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους