Ο Guardian για τη δράση της Χ.Α. στην Αυστραλία

Ο Guardian για τη δράση της Χ.Α. στην Αυστραλία

Χρήματα και τρόφιμα συλλέγει το τμήμα της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλει στην Ελλάδα και αυστηρά μόνο σε Έλληνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Η δράση τους μάλιστα, υποστηρίζεται από την φιλανθρωπική οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα», που εδρεύει στη Μελβούρνη και έχει έντονη παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Η όλη δράση της οργάνωσης πραγματοποιείται υπό το πρόσχημα ότι η αυστραλιανή οργάνωση της Χρυσής Αυγής βοηθάει το «μητρικό» κόμμα που έχει χάσει τη χρηματοδότησή του από τις ελληνικές αρχές.

Ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, που είχε πρωτοστατήσει και στην επίσκεψη των δύο χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών στην ελληνική συνοικία, επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης την εν δράση.

 

 

Ο ίδιος, μιλώντας στον Guardian της Αυστραλίας επιβεβαίωσε τη σύνδεσή του με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και ανέφερε: «Αγοράζουμε τα τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς και η Χρυσή Αυγή λαμβάνει τα πράγματα και τα διαμοιράζει στους δικαιούχους. Δηλαδή σε αυτούς που κατέχουν ελληνική ιθαγένεια».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη φιλανθρωπία δεν έχει καταχωρηθεί σε καμία ομοσπονδιακή ή κρατική φιλανθρωπική δράση και δεν ακολουθεί τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

 

 

Ο Γαβριηλίδης, στην ίδια συνέντευξη τονίζει: «Εμείς που είμαστε εκτός συνόρων βοηθάμε το κόμμα από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει κόψει την κρατική χρηματοδότηση».

 

 

Η οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 από μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία που ουδεμία σχέση είχαν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Κάποια στιγμή, όμως, ο Γαβριηλίδης και άλλα μέλη εγκολπώθηκαν την οργάνωση καθώς σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν μπορούσαν να προσελκύσουν την απαραίτητη υποστήριξη και έτσι ήρθαμε εμείς για να βοηθήσουμε».

Ο εκδότης της εφημερίδας Νέας Κόσμος, Σωτήρης Χατζημανώλης, τονίζει ότι δεν ήταν ευρύτερα γνωστό πως η Χρυσή Αυγή βρισκόταν πίσω από την εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση.

 

Πηγή: Guardian

Πηγή ΦΩΤΟ: Facebook/ VTΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Συρία-Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν αποθήκες σκοτώνοντας αμάχους

ΒΙΝΤΕΟ-Εθνικιστές γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν

ΦΩΤΟ-Ερωτικό σκάνδαλο στην κυβέρνηση Κάμερον

Απεργία Lufthansa-Ακυρώνονται οι πτήσεις από Φρανκφούρτη

Το CERN γιορτάζει τα 60α του γενέθλια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ