Οι Βέλγοι στέλνουν έξι F-16 εναντίον των τζιχαντιστών

Οι Βέλγοι στέλνουν έξι F-16 εναντίον των τζιχαντιστών

Την έγκριση του κοινοβουλίου έλαβε σήμερα το σχέδιο της κυβέρνησης του Βελγίου να στείλει 6 μαχητικά να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Πριν ακόμα τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, τα 6 αεριωθούμενα F-16 απογειώθηκαν από μία αεροπορική βάση του Βελγίου με προορισμό την αεροπορική βάση στον Άραξο, στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσουν στάση για ανεφοδιασμό κατευθυνόμενα προς την Ιορδανία, όπου θα σταθμεύουν από αύριο.

«Τα 6 F-16 θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείρηση… όπως ζήτησε η κυβέρνηση του Ιράκ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Άμυνας του Βελγίου Πίτερ ντε Κρεμ ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Το Βέλγιο έχει επίσης στείλει δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα C-130 και ένα Εμπραέρ, που θα μεταφέρουν 120 πιλότους και διοικητικό προσωπικό μαζί με προμήθειες που είναι απαραίτητες για την αποστολή.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή των μαχητικών με 114 ψήφους υπέρ και 2 κατά, αρχικά για περίοδο ενός μήνα η οποία μπορεί να παραταθεί.

Οι Δανοί στέλνουν επτά F-16 εναντίον των τζιχαντιστών

ΒΙΝΤΕΟ-Η επισμηναγός των Εμιράτων που βομβάρδισε τζιχαντιστές  

Νεκροί περισσότεροι από 140 τζιχαντιστές

To FBI έχει αναγνωρίσει την ταυτότητα του δολοφόνου του Φόλεϊ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ