Νέα δεδομένα για την πτήση-μυστήριο της Malaysia Airlines

Νέα δεδομένα για την πτήση-μυστήριο της Malaysia Airlines

Η αναζήτηση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines με τους 239 επιβάτες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, δεν έχει σταματήσει και οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα πολύχρωμο ψηφιακό χάρτη του πυθμένα του ωκεανού όπου πιστεύουν ότι θα βρουν το χαμένο τζετ.

Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης που παρουσιάζουν, αποτελούν τους πιο λεπτομερείς χάρτες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε τέτοιο βάθος στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Αυτή η βαθυμετρική έρευνα πιστεύουν οι επιστήμονες ότι θα τους αποκαλύψει την πραγματική θέση του Boeing 777.

“Η πρόσφατη βαθυμέτρηση υψηλής ανάλυσης στον ωκεανό μας αποκάλυψε πολλά στοιχεία για τον συγκεκριμένο βυθό για πρώτη φορά,” είπε ο Αυστραλός υπουργός Ασφαλών Μεταφορών. Τώρα γνωρίζουμε, σύμφωνα με την έρευνα, ότι υπάρχουν κορυφογραμμές πάνω από 300 μέτρα ύψος αλλά και άβυσσοι που κατεβαίνουν 1.500 μέτρα από τον βυθό. Η έρευνα είναι επικεντρωμένη γύρω από το Broken Ridge, μια οροσειρά 100 εκατομμυρίων ετών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Οι νέες εικόνες υψηλής ανάλυσης δείχνουν τον πυθμένα του ωκεανού σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου το Boeing 777 πιστεύεται ότι έχει συντριβεί.

 

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας με τον πιλότο της πτήσης MH370.

Πηγή: www.nbcnews.com

Διαβάστε επίσης

Νέα στοιχεία για το εξαφανισμένο Boeing αλλάζουν πάλι την περιοχή ερευνών

Καταιγίδα “χτύπησε” το αεροπλάνο πάνω από το Μάλι

Το Boeing χάθηκε με… αυτόματο πιλότο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ