Μέτρα ασφαλείας στην Κομισιόν λόγω των τζιχαντιστών

Μέτρα ασφαλείας στην Κομισιόν λόγω των τζιχαντιστών

Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει “λάβει καμιά πληροφορία για συγκεκριμένες απειλές”, ενίσχυσε την ασφάλειά της μετά τις απειλές των τζιχαντιστών εναντίον πολιτών της Δύσης.

“Ήρθαμε σε επαφή με τις βελγικές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για συγκεκριμένη απειλή εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζόναθαν Τοντ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για ζητήματα ασφαλείας έστειλε ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα, γνωστοποιώντας ότι  “αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο της ασφάλειας στα κτίρια της Επιτροπής”.

Σήμερα το πρωί, όσοι έμπαιναν στα κτίρια της Επιτροπής ελέγχονταν στην είσοδο, και όχι στο εσωτερικό τους όπως γίνεται συνήθως. Ερωτηθείς για την εγκατάσταση το καλοκαίρι ηλεκτρονικών περιστρεφόμενων θυρών αντί των αυτόματων, ο Τοντ διαβεβαίωσε πως η αλλαγή είχε αποφασισθεί πριν από δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η  βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε επίσης πως οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα το πρωί από το βελγικό Τύπο περί ανακάλυψης εκρηκτικών στη διάρκεια ερευνών είναι “εσφαλμένες”.

Το Σάββατο, η βελγική εφημερίδα “Λ’ Εκό” υποστήριξε πως οι βελγικές αρχές έχουν αποτρέψει πολλές επιθέσεις από τζιχαντιστές οι οποίοι επέστρεψαν στη χώρα αφού πολέμησαν στη Συρία. Το δημόσιο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε πως τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες έρχονταν από τη Χάγη και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν μεταξύ των ενδεχόμενων στόχων.

“Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος δύο προσώπων στις 7 Αυγούστου 2014, τα οποία συνελήφθησαν για συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και παραβίαση της νομοθεσίας περί οπλοφορίας μέσα σε πλαίσιο τρομοκρατίας”, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Όμως η εισαγγελία διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι “δεν υπάρχουν στο στάδιο αυτό συγκεκριμένες ενδείξεις ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

 

Διαβάστε επίσης

Κομισιόν: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή

Επίθεση στο κτίριο της Κομισιόν ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές

Κάλεσμα θανάτου από το Ισλαμικό Κράτος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ