Κομισιόν: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή

Κομισιόν: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή

«Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απειλή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (όπως) μας διαβεβαίωσαν οι βελγικές αρχές», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος σε πρόσφατα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ που αναφέρουν ότι το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένας από τους πιθανούς στόχους τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τη Συρία, ο Τζ. Τοντ τόνισε ότι η Επιτροπή ζήτησε διευκρινίσεις από τις αρχές του Βελγίου, οι οποίες «μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν υπόψη τους καμία συγκεκριμένη απειλή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις αρμόδιες βελγικές αρχές για όλα τα ζητήματα ασφαλείας και πρόσθεσε ότι στο κτίριο της Επιτροπής εφαρμόζονται μέτρα ασφαλείας και όπως σε κάθε οργανισμό, υπάρχει συνεχής έλεγχος της κατάστασης, ενώ λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα προφύλαξης, κατά περίπτωση. Για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ για τις απειλές κατά της Επιτροπής, ο Τζ. Τοντ παρέπεμψε στις βελγικές αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ