Συνεχίζονται οι μάχες στην Υεμένη

Συνεχίζονται οι μάχες στην Υεμένη

Μάχες ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες της οργάνωσης Άνσαρ αλ Αλάχ και τους σουνίτες μαχητές του κόμματος Αλ Ίσλα που υποστηρίζονται από το στρατό της Υεμένης συνεχίζονται σήμερα στη βόρεια Σαναά παρά τη συμφωνία για την “έξοδο από την κρίση” που ανακοινώθηκε χθες από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Τζαμάλ Μπενόμαρ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι βομβαρδισμοί και τα πυρά στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας ακούγονταν σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι μάχες δεν σταμάτησαν στη διάρκεια της νύκτας παρά την νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που κηρύχθηκε από τις αρχές σε τέσσερις συνοικίες της βόρειας Σαναά, όπου φονικές μάχες μαίνονται από την Πέμπτη.

Οι μάχες επικεντρώθηκαν γύρω από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αλ-Ιμάν, ενός προπύργιου των σαλαφιστών μελών του ισλαμιστικού κόμματος Αλ-Ίσλα το οποίο προσπαθούν να καταλάβουν οι σιίτες αντάρτες, έγινε γνωστό από διάφορες πηγές.

Ο Μπενόμαρ ανακοίνωσε αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ μια συμφωνία για την “έξοδο από την κρίση” στην Υεμένη αφού συναντήθηκε με τον αρχηγό των σιιτών ανταρτών Αμπντέλ Μάλεκ αλ-Χούτι στο προπύργιό του στη Σαάντα, στη βόρεια Υεμένη.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει και μια εκεχειρία στη Σαναά ούτε πότε θα υπογραφεί από τα εμπόλεμα μέρη.

Σε μια ανακοίνωσή του, ο Τζαμάλ Μπενόμαρ αρκέσθηκε να αναφέρει πως διεξάγονται προετοιμασίες για την υπογραφή της συμφωνίας η οποία θα αποτελέσει “μια εθνική συνθήκη που θα επιτρέψει να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία” στην Υεμένη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ