ΒΙΝΤΕΟ-Παγίδευσε 5μετρο ανακόντα

ΒΙΝΤΕΟ-Παγίδευσε 5μετρο ανακόντα 

Ο Sebastien Bascoules που είναι δάσκαλος και πατέρας τριών παιδιών όταν έμαθε ότι ένα ανακόντα έφαγε το σκύλο ενός φίλου του, θέλησε  να βεβαιωθεί ότι το φίδι δεν θα επιτεθεί σε κάποιον άλλο.

Γι αυτό αποφάσισε να το αναζητήσει και να το παγιδεύσει. Ο Sebastien ζει στη Γαλλική Γουιάνα τόλμησε να μπει στο ποτάμι κι άρχισε την εξερερεύνηση. Όταν ανακάλυψε το ανακόντα δεν πίστευε τα μάτια του καθώς το θαλάσσιο ερπετό ξεπερνούσε τα 5 μέτρα!

Ο 39χρονος «φόρεσε» στο κεφάλι του φιδιού ένα μπλουζάκι ώστε να το τυφλώσει και επειδή δεν ήταν δυνατόν να το μεταφέρει μόνος του, ζήτησε τη βοήθεια ενός φίλου του.

Τα τρία παιδιά του που είναι 5,8 και 11 χρονών είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν το τεράστιο ερπετό.

«Αρχικά δεν φοβόμουν γιατί δεν φανταζόμουν ότι θα είναι τόσο μεγάλο αλλά όταν το είδα δεν ήξερα αν θα ήμουν σε θέση να το παγιδεύσω. Πιάνω φίδια από την ηλικία των 10 ετών αλλά αυτό ήταν το μεγαλύτερο που έχω δει στη ζωή μου» λέει ο Sebastien που υποστηρίζει ότι έχει πιάσει περισσότερα από 15 ανακόντα.

Επειδή μέχρι να συλλάβει το ερπετό, είχε ήδη νυχτώσει, ο δάσκαλος κράτησε το ανακόντα στο σπίτι του, μέσα στο μπάνιο. Το βράδυ τους όμως δεν ήταν και τόσο ξέγνοιαστο καθώς φοβόντουσαν μήπως δραπετεύσει…

Την επόμενη ημέρα το απελευθέρωσε σχεδόν 10 χλμ  μακριά από την κατοικήσιμη περιοχή.

«Υπάρχουν 98 είδη φιδιών στην περιοχή» λέει ο Sebastien.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Πηγή: mirror.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ